De dood als lesruimte

In plaats van een lap tekst zou ik je voor deze blog uit het diepst van mijn hart willen aanbevelen om dit interview van Anthony Chene met Scott Drummond over zijn bijna-dood ervaring te bekijken. Wanneer je je verdiept in serieuze verslagen van dergelijke ervaringen, dan vallen allerlei overeenkomsten op, ongeacht ras, geslacht, cultuur, achtergrond of wat ook. In het algemeen komt in dergelijke interviews het gedachtegoed van Een cursus in wonderen niet letterlijk (qua vorm) aan de orde, maar qua inhoud is het ervan doordrenkt, met name het metafysische principe dat de materiële wereld van tijd en ruimte een illusoire droom is, dat onze ware onsterfelijke Identiteit gelegen is in het Hart van God, dat Liefde is, en dat deze wereld een lesruimte is waarin we stap voor stap leren om de betere keuze te maken en zo de duisternis in onze denkgeest mild ongedaan te laten maken.

Het interview is in het Engels, maar ik heb de Nederlandse ondertiteling verzorgd en die is inmiddels beschikbaar op YouTube. Het interview duurt een halfuur en is hier te bekijken (soms moet je de ondertiteling zelf nog expliciet aanzetten):

Tot slot van dit blog nog kort een paar Cursus-gerelateerde boodschappen uit het interview, die wellicht opvallen tijdens het bekijken:

  • Het belang van het kernprincipe “Wees vriendelijk”. Verlossing is niet ingewikkeld; het zit in kleine dingen die we voor anderen doen en dus voor onszelf. Ook Ken Wapnick aarzelde nooit om dit eenvoudige en toch krachtige principe te benadrukken. Herinner je les 67: “Liefde schiep mij als zichzelf”, oftewel: vriendelijkheid schiep mij vriendelijk.
  • Het gaat allemaal om de Ene (op ongeveer 20:20 in het interview). Ons doel hier is om ons denken vaker en intensiever te richten op Eenheid, de Identiteit die al het leven deelt, in plaats van hoe je voor jezelf als individu het meeste uit je korte materiële leven kunt halen.
  • Aarzel niet om hulp te vragen. De Stem van de Heilige Geest spreekt tot ieder van ons, heel de dag. Alleen leiden we onszelf in het algemeen teveel af om die te horen. Maar juist het om hulp vragen aan die Stem namens Liefde (d.w.z., bidden) kan je enorm helpen in je dagelijkse leven en in je spirituele ontwakingsproces.

Veel kijkplezier gewenst bij dit ontroerende, adembenemende en inspirerende interview. Andere interviews door Anthony Chene op zijn YouTube kanaal zijn eveneens zeer aan te raden.

Jan-Willem van Aalst, december 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s